"Loading..."

Фестиваль "Жива культура – Живий світ"

   Фестиваль під такою назвою, який відбудеться 30 вересня 2023 року в Національному музеї народної архітектури та побуту України, відкриває низку заходів, присвячених 20-річчю прийняття Конвенції ЮНЕСКО про охорону нематеріальної культурної спадщини (2003 рік). Фестиваль і всі заходи, що проводяться під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, організовані Міністерством культури та інформаційної політики України, Національним музеєм народної архітектури та побуту України, Центром розвитку «Демократія через культуру», Національною спілкою майстрів народного мистецтва України, за підтримки Дніпропетровської ОВА, Київського кобзарського цеху, МХП-Громаді, Асоціації «Дивись українське», ГО «Алєм» та компанії Zinteco.
   На фестивалі в Національному музеї народної архітектури та побуту України (вул. Академіка Тронька, 1) гості зможуть познайомитися з різноманітними проявами живої спадщини з різних регіонів України, поспілкуватися з носіями, спробувати свої сили на майстер-класах, дізнатися про значення нематеріальної культурної спадщини у житті сучасної України.
   В межах культурних заходів відбудеться онлайн-конференція «20 років Конвенції: жива спадщина проти ракет», будуть проведені круглі столи та презентації.

Коментарів: 0
Залиште свій коментар