"Loading..."

Українська зима: від Романа До Йордана

Запрошуємо відвідати міжмузейний мистецький проєкт «Українська зима: від Романа до Йордана», організований Національним музеєм народної архітектури та побуту України і Музеєм історії міста Києва.

Виставковий проєкт представить найяскравіший цикл зимових свят українців, що розпочинаються на Романа та закінчуються Водохрещем. Цей особливий святочний час сповнений давніми обрядами, звичаями та ритуалами: колядками і щедрівками, вертепами, ворожіннями, веселощами і гостиною.

У виставкових залах покажуть унікальну фондову колекцію Національного музею народної архітектури та побуту України: різдвяно-новорічну атрибутику львівського етнографа та художника Володимира Шагала, різнорегіональну кераміку, традиційну дерев'яну скорбонку, металеві колядницькі дзвоники, автентичні зимові строї, килимарство, рушники, іконопис, картини наївного малярства Михайла Онацька, Івана Лисенка та інших. Виставковий простір доповнений витинанками та різдвяними листівками з фондів Музею історії міста Києва,  різдвяними роботами сучасних майстрів (Вікторії Філь, Аліни Ходань, Олени Романенко, Ірини Білай та вихованців дитячої студії «Соломія», Наталії Семенюк, Асі Аландаренко, Олени Єременко, Олени Рущак) та сучасними інтерактивними інсталяціями.

Українську зиму неможливо уявити без колядування, щедрування, маланкування – усі ці традиції представлять виступи колоритних колективів та майстер-класи з виготовлення різдвяної атрибутики. Зануритися глибше в звичаї, притаманні циклу «від Романа до Йордана», допоможуть авторські екскурсії від провідних етнографів НМНАПУ. 

Виставка триватиме з 29 листопада по 14 січня.
Графік роботи експозиції згідно графіку роботи МВЦ Музею історії міста Києва (вул. Б.Хмельницького, 7):
Ср.-Нд.: 12:00-19:00, Пн-Вт.: вихідні
Каса працює з 12:00 до 18:30
Вартість вхідного квитка:  140/70 (повний/пільговий)

Коментарів: 0
Залиште свій коментар