"Loading..."

Виставки зооморфної кераміки "Звір предковічний"

З 15 березня по 30 червня 2024 року запрошуємо відвідати виставку зооморфної кераміки «Звір предковічний» з фондової колекції НМНАПУ.  

Саме тут ми представляємо зооморфну кераміку, що несе виключно декоративне призначення. Адже характерними рисами українців є вміння та потреба, не зважаючи на статус та матеріальні блага, прикрашати навколишній простір, примножувати та створювати красу.  

Найхарактернішими зооморфними  керамічними виробами були і залишаються фігурки баранів, левів, ведмедів, півнів, качок, корів, свиней, їжаків. Більшість з них представлені на виставці «Звір предковічний», експозицію якої складають чотири групи експонатів: хатні та дикі тварини, міфічні хижаки та півні. Це роботи відомих українських майстрів, зокрема Марії Галушко, Михайла Китриша, Володимира Овраха, Федора Олексієнка, Валерія та Марії Протор’євих, Михайла Тарасенка та ін.

Завітайте у світ високої професійної майстерності, вишуканого естетичного смаку і відчуйте глибоке духовне світосприйняття українського народу, повагу до національних традицій, споконвічний зв'язок людини та природи. 

Виставка експонується на вхідній групі музею.
Адреса: м. Київ, вул. Академіка Тронька 1.
Вартість: вхідний квиток до музею.

Також протягом дії виставки ви зможете потрапити на авторські екскурсії. Слідкуйте за нашими анонсами)

Коментарів: 0
Залиште свій коментар