"Loading..."

У музеї пройшло свято Романа: 5 канал (відео)

Початок зими та День святого мученика Романа – відсвяткували у Національному музеї народної архітектури та побуту України.
Почали зі служби у церкві святої Покрови. Молилися за усіх Романів та за початок зимових святкувань. Опісля чоловіків на ім'я Роман, які завітали на літургію, обмотали перевеслом – джгутом зі скрученої соломи. Їм співали пісень та колядок. Бажали добра, щасливої й цікавої долі. На завершення встановили Різдвяну зірку. Як символ початку прийдешніх зимових свят.

"Ну що може бути краще? Почати з молитви, тим більше свято. Від Романа до Йордана, коли всі наші і православні, і церковні всі свята просто об'єднуються. І це насправді душевне піднесення", – вважає Роман Кука.

"Сьогодні обмотували цих всіх Романів перевеслом українським, співали відповідних пісень, в яких говориться про те, що Романам справді – вставай, Романе! Не потягайся, сьогодні твій день. Ми тобі прийшли бажати, віншувати, многа літа тобі", – поділилася враженнями співачка Оксана Стебельська.


Джерело: https://www.5.ua/kultura/u-muzei-pyryhovo-molylysia-za-usikh-romaniv-i-obmotuvaly-ikh-pereveslom-203794.html?fbclid=IwAR0uUnRw0-dbPhB7NHsjJI5wxwp0d4eY9bUmgHfctuZgZK_M5qFapQzb4zo

Коментарів: 0
Залиште свій коментар